Het Evenement

Strobouw: duplo voor volwassenen.

Voor iedereen die meer wil weten over bouwen met stro en ontwikkelingen op gebied van duurzaam bouwen organiseert EM2 een symposium met presentaties en een stukje praktijk.

Bouwen met stro is overgewaaid uit Amerika en lijkt nu ook voet aan wal te krijgen in de provincie. Bouwen met stro raakt veel vlakken: het is duurzaam, makkelijk te produceren en herbergt vele kwaliteiten. De interesse hiervoor neemt toe, maar daarbij ook de vragen. Want is het wel brandveilig en stevig genoeg? En hoe lang blijft dat goed? Om antwoord op deze vragen te geven en een stukje onwetendheid weg te nemen organiseren wij een strobouw week.

Inzet van Strobouw

EM2 gaat strobouw inzetten om de isolerende waarde en als natuurlijke afwerking. Stro kan ook de basis vormen van de constructie van een huis of bijgebouw. Bouwen met stro is momenteel nog niet gangbaar maar is zeker in ontwikkeling. Mocht je bouwplannen hebben, al is het voor kleine uitbreidingen, dan is deze techniek zeker het overwegen waard. Een andere bijkomstigheid is namelijk  dat het ook hele hanteerbare, toegankelijke en vooral een leuke manier van bouwen is.

Direct een huis bouwen is natuurlijk heel wat. Er zijn ook toepassingen te bedenken die toegankelijker zijn: een tussen wand, afscheiding in de tuin,  een kas, bekleding van oefenruimte, geluidsstudio of tuinhuisje.

Aanmelden

De kosten voor de eendaagse cursus is €20, inclusief lunch. De dag begint met een lezing van een professional gevolgd met een middag praktijk waarin de basis technieken worden gedemonstreerd en door de cursisten worden toegepast.

Wanneer en waar?

Start
za 07 okt 2017 om 10:00
Einde
za 07 okt 2017 om 18:00
Locatie
EM2 "the barn" Suikerunieterrein Groningen, Energieweg 10, 9743 AN Groningen, Nederland

Organisator details